woensdag 9 maart 2011

knock-out

Vandaag neemt partner van patiënt de blog even over voor een dagje of zo.

De grote dag is aangebroken. Om 7.30 werd partner gebeld dat de patiënt naar de operatie kamer zou gaan. Daar volledig knock out gemaakt. Om 14.00 uur belde de chirurg dat alles goed was gegaan. Het hart was gerepareerd! De operatie was wat later begonnen, vandaar pas om 14.00 uur klaar. Partner wel even in de stress, want wist niet dat ze wat later waren begonnen, maar afin. Patiënt gaat nu naar de intensive care.

Om 14.30 uur belde partner naar de intensive care. Patiënt was blijkbaar net gearriveerd dus men wist nog niet veel meer te melden. Om 15.00 nogmaals gebeld. Patiënt is nog aan het slapen en alles ziet er normaal uit - gezien de omstandigheden dan natuurlijk. Pak van partner's hart! Ze verwachten dat de patiënt rond het bezoekuur wel weer uit zijn knock out is.

Om 18.00 uur weer gebeld naar de intensive care. Patiënt begint wakker te worden en de beademingsslangen etc zijn verwijderd.

Om 19.15 uur stipt op bezoek in de IC. Patiënt ligt in een hoekje linksachter in de zaal. Ziet er zeer slaperig uit en praat moeilijk te verstaan. Toch worden er grapjes gemaakt die niet helemaal onzinnig zijn. Of er een portable PC was anders zou patiënt zich vast gaan vervelen! Fijn dat het zo is, een pak van het part! Met veel apparaten en slaggetjes om, in, op en aan, dat wel. Alles heeft een functie. Patiënt noemde het een "carnavals outfit" en een dagje vasten was ook niet erg in deze vastentijd. Klopt ook nog!

De bedoeling is dat patiënt morgen naar de afdeling gaat. Met zo min mogelijk toeters en bellen. Gelukkig, al die slangen is ook niets.

De knock out verdwijnt langzaam. Wedstrijd gewonnen?...

Geen opmerkingen: