dinsdag 9 maart 2021

Opnieuw

Voor de zekerheid toch maar even, behulpzaam als ik ben, de poli gebeld. Want, dacht ik met mijn lekenhoofd, als er een nieuw ECG zou worden gemaakt, ditmaal met bibber, dan zou het al afgesproken telefoongesprek met de hartdeskundige komende vrijdag toch veel beter geïnformeerd verlopen? Van zijn kant gezien dan. Niet alleen de rust van maandag, maar ook de onrust van dinsdagmorgen netjes in beeld. 

Hoe logisch voor mij ook, niet logisch voor zuster B van de poli-telefoon. Een nieuw ECG kon alleen in opdracht van de huisarts ("dat heeft mijn huisarts een maand geleden al via collegiaal overleg gegeven en sindsdien is er toch een staande uitnodiging van de cardio-specialist? Nee dus). Of een nog veel duurdere optie kon ook: gelijk komen naar de Eerste-Hart-Hulp. Of nee, beter morgenochtend 8 uur en dan nuchter. 

Tja, de enige manier om toch een nieuw ECG-met-bibber te krijgen was dus blijkbaar weer een dure dagopname. Krijg je wel gelijk, als dat nodig blijkt, de cardioversie bij. Spoedje dus. Efficiënt is het wel. En vast erg duur. In vergelijking met gewoon even een ECG-tje. 

Maar goed, laten we het ijzer dan maar smeden als het heet is. Morgen op naar de cardio-versie-kamer.

Opnieuw...

Geen opmerkingen: